HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál só
25 dkg margarin
A töltelékhez:
1 kis doboz kukorica
15 dkg sonka
10 dkg natúr krémsajt
4 evőkanál tejföl
A tetejére:
1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt (sima vagy füstölt - ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS:
A tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle, majd kelni hagyjuk.
Amikor megkelt, kinyújtjuk, és 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
A tejfölt elkeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a kukoricát. A korongok közepére teszünk 1-1 adagot, majd egy másik korongot ráteszünk. A korongok szélé összenyomjuk, a tetejüket megkenjük a tojássárgája és tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 170 fokon megsütjük. (Amikor már látjuk, hogy szép aranybarna a teteje, elkészült.)
0 Megjegyzések