Hozzávalók:
50 dkg halfilé 
1 cs. csuszatészta 
10 dkg füstölt szalonna 
2 közepes fej hagyma 
késhegynyi őrölt bors 
1 evőkanál pirospaprika 
1/2 pohár tejföl 
2 evőkanál olaj 

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpirítjuk, leszűrjük. Zsírjában megdinszteljük kevés só beleadásával a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott halat, egyet forralunk rajta, megszórjuk borssal, paprikával és felöntjük vízzel. A víz felforrása után 8-10 percig főzzük a halpörköltet, ezután a halat kivesszük a szaftból és ledaráljuk. A csuszatésztát sós vízben kifőzzük, forró olajon jól átforgatjuk, beleforgatjuk a halat, tálra halmozzuk, leöntjük a pörköltszafttal, a tejföllel és rászórjuk a sült szalonnát.