Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma 
1 db tojás 
5 gerezd fokhagyma 
60 dkg darált marhahús 
2 tk. édes nemes pirospaprika 
1 tk. őrölt kömény 
1 tk. morzsolt majoránna 
só 
őrölt fekete bors 
2 ek olaj 
10 dkg tejföl 
1 ek aprított snidling

Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát reszeljük le. Tegyük tálba a húst, tojást, kétféle hagymát, 1 tk pirospaprikát,köményt, majorannát, némi sót és borsot. Dolgozzuk össze majd az egészet tegyük a hűtőbe 25 percre. 

Formázzunk a masszából 15 cm hosszúságú hengereket. A közepükön szúrjuk át a fanyársat majd kicsit nyomkodjuk rá. Süssük meg mindet az olajjal kikent grillserpenyőben. 

Közben keverjük el a tejfölben a felaprított snidlinget. A kisűlt nyársakat szórjuk meg a maradék pirospaprikával és locsoljuk meg a zöld fűszeres tejföllel.

Tanácsok:
Viszonylag olcsó és egyszerű elkészítés. Ez a mennyiség 4 személyre van.