Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
5 gerezd fokhagyma
60 dkg darált marhahús
2 tk. édes nemes pirospaprika
1 tk. őrölt kömény
1 tk. morzsolt majoránna
só
őrölt fekete bors
2 ek olaj
10 dkg tejföl
1 ek aprított snidling
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát reszeljük le. Tegyük tálba a húst, tojást, kétféle hagymát, 1 tk pirospaprikát,köményt, majorannát, némi sót és borsot. Dolgozzuk össze majd az egészet tegyük a hűtőbe 25 percre.
Formázzunk a masszából 15 cm hosszúságú hengereket. A közepükön szúrjuk át a fanyársat majd kicsit nyomkodjuk rá. Süssük meg mindet az olajjal kikent grillserpenyőben.
Közben keverjük el a tejfölben a felaprított snidlinget. A kisűlt nyársakat szórjuk meg a maradék pirospaprikával és locsoljuk meg a zöld fűszeres tejföllel.
Tanácsok:
Viszonylag olcsó és egyszerű elkészítés. Ez a mennyiség 4 személyre van.
0 Megjegyzések