Hozzávalók:
1 dl tej 
1 csapott ek. cukor 
30 g élesztő 
600 g liszt 
250 g margarin 
150 g juhtúró 
150 g tehéntúró 
1 dl tejföl 
2+1 tojássárgája 
1 ek só 
100 g reszelt sajt

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral, élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgáját és a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtuk, tetejét megkenjük a maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 200 fokon 20-25 percig sütjük. 3-4 napig is eláll, harmadnap-negyednap mikróban vagy alufóliában sütőben kissé felmelegítve olyan, mint a friss.

Tanácsok:
Nálunk mindig dupla adag készül, és soha nem éri meg a másnapot.