Hozzávalók:
2 nagy maréknyi rókagomba
8 bébi cukkini
5 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, préselve
3 ek citrom friss leve
1-2 marék friss bazsalikom levél
Só, bors
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kézzel kettétörjük. A cukkinikat 3-4 szeletre vágjuk (nem kell a végüket levágni).
Egy üvegtálban összekeverjük a zöldségeket 4 ek olívaolajjal, és 1-2 csipetnyi sóval.
Egy serpenyőt felmelegítünk. Amikor forró, beleöntjük a cukkini szeleteket és gomba darabokat. Szép barnára sütjük (ez kb 7-8 perc), lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlevet és a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt leöntjük a maradék olívaolajjal és megszórjuk a bazsalikom levelekkel
Tanácsok:
Tálaljuk köretként sült húsok mellé – különösen finom grillezett húsokkal.
Elő-vagy főételként is fogyaszthatjuk pirítóssal.
Ideális méregtelenítés, diétázás, fogyókúra alatt, továbbá vegán, vegetáriánus és egészséges étrendbe is remekül passzol.
A rókagombás cukkini nem csupán egészséges, de nagyon finom nyárias étel. A fenti recept 2 főre bőven elég.
0 Megjegyzések