Hozzávalók:
2 nagy maréknyi rókagomba 
8 bébi cukkini 
5 ek olívaolaj 
2 gerezd fokhagyma, préselve 
3 ek citrom friss leve 
1-2 marék friss bazsalikom levél 
Só, bors

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kézzel kettétörjük. A cukkinikat 3-4 szeletre vágjuk (nem kell a végüket levágni). 
Egy üvegtálban összekeverjük a zöldségeket 4 ek olívaolajjal, és 1-2 csipetnyi sóval. 
Egy serpenyőt felmelegítünk. Amikor forró, beleöntjük a cukkini szeleteket és gomba darabokat. Szép barnára sütjük (ez kb 7-8 perc), lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlevet és a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
Tálalás előtt leöntjük a maradék olívaolajjal és megszórjuk a bazsalikom levelekkel

Tanácsok:
Tálaljuk köretként sült húsok mellé – különösen finom grillezett húsokkal. 
Elő-vagy főételként is fogyaszthatjuk pirítóssal. 
Ideális méregtelenítés, diétázás, fogyókúra alatt, továbbá vegán, vegetáriánus és egészséges étrendbe is remekül passzol. 
A rókagombás cukkini nem csupán egészséges, de nagyon finom nyárias étel. A fenti recept 2 főre bőven elég.