Hozzávalók:
1 kg oldalas egyben 
1 kis fej hagyma 
5 dkg szalonna 
10 dkg darált hús 
2 főtt tojás 
2 zsemle, vízben áztatva, kicsavarva 
1 tojás 
vegeta, bors, petrezselyemzöld 
1 dl olaj

Elkészítés:
Volt egy szép darab oldalasom, ügyesen felszúrtam és megtöltöttem az alábbi töltelékkel: 
1 kis fej hagymát apróra vágtam, kevéske szalonnával együtt olajon megdinszteltem. Hozzáadtam egy marék darált húst (kb. 10 deka), két főtt tojást apróra összevágva, két áztatott, kicsavart zsemlét, egy tojást, egy kanál lisztet, vegetát, borsot, jó sok petrezselyemzöldet. A husit bekentem olajos fűszerkeverékkel, a tölteléket beletöltöttem. A maradék tölteléket kis halmokban mellé tettem az olajos tepsibe. Egy deci vízzel felöntöttem, fóliával lefedtem és 160 fokon jó egy órát sütöttem. Utána már csak egy picit pirítottam, hogy színt kapjon.