Hozzávalók:

60 dkg sertés rövidkaraj (csontozva)
40 dkg csiperkegomba
2 ek disznózsír (púpozott)
2 közepes fej vöröshagyma
1 db hegyes erős paprika
1 teáskanál csípős paprikakrém
1 teáskanál paprikakrém (csemege)
1 kis db paradicsom
3 ek tejföl (20%-os)
1 teáskanál só
3 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)

Elkészítése:

Bakonyi sertésszelet családunk nagy nagy kedvence, és bár kicsit munkaigényes mindig örömmel készítem mert tudom lelkes lesz a fogadtatás. Az elkészítéséhez a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk /el is hagyható/ és félretesszük pihenni. Közben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük,majd a hússzeleteket fehéredésig sütjük benne. Mikor a húsok mindkét oldala szépen kifehéredett akkor szórjuk rá a pirospaprikát és a sót,majd felöntjük vízzel. A pirospaprikával vigyázni kell hogy ne keseredjen meg tényleg csak pár másodpercig pirítjuk mielőtt vizet öntünk rá. Ezek után adjuk hozzá a zöldpaprikát,a piros aranyakat és a paradicsomot,majd addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. Lehet hogy időnként pótolni kell a vizet,de csak óvatosan! Mikor már majdnem készen van akkor adjuk hozzá a gomba szeleteket és tovább főzzük 10-15 percig. A tejfölt a legvégén keverjük bele. Érdemes már főzés elején kivenni a hűtőből hogy felmelegedjen így nem lesz szemcsés a forró ételbe öntve. Tésztával,vagy nokedlivel tálalhatjuk. Nagyon finom és különleges ízvilágú étel érdemes kipróbálni!