Hozzávalók:

800 g marhabélszín
1 nagy db vöröshagyma (apróra vágva)
1 teáskanál fűszerpaprika
100 ml víz
1 ek majoranna (friss vagy 1 tk szárított)
1 db leveskocka (jó minőségű)
50 g vaj
2 közepes db paradicsom (nagy darabokra vágva)
1 db sárga kaliforniai paprika (nagy darabokra vágva)
1 db piros kaliforniai paprika (nagy darabokra vágva)
150 g gomba (felszeletelve)
150 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
300 g csirkemáj (nagy darabokra vágva)
8 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítése:

Bélszín Budapest módra, legendásan finom hagyományos húsétel mégis számomra kihívást jelent.Nehéznek és bonyolultnak tűnik az elkészítése lehet hogy éppen ezért nem volt még bátorságom hozzákezdeni. Minden esetre nem halogatom már sokáig és hétvégén hozzálátok,ha van kedvetek ti is próbáljátok ki!

A bélszínt 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, félrerakjuk, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen.

A hagymát két evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, hozzáöntünk egy deci vizet, beledobjuk a majoránnát, leveskockát, és 20 percig kis lángon főzzük. Ha van maradék húslevesünk, a víz és a leveskocka helyett használjuk azt.

Közben a vajon egy másik serpenyőben megsütjük a paprikát, a paradicsomot és a gombát, kb. 15 perc, megsózzuk. Ne főzzük nagyon szét a paprikát. Ha elkészült, öntsük bele a szószba, egyenlőre ne főzzük tovább!

A serpenyőbe -amiben sütöttük a paprikát- rakunk 2 evőkanál olajat, és nagy lángon pirosra sütjük benne a csirkemájat, kb. 8 perc. Ne sózzuk! Ha kész, a többihez öntjük. Beletesszük a zöldborsót. Felforraljuk, kis lángon főzzük kb. 5 percig, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A húst megsózzuk, megborsozzuk. Felforrósítunk egy nagy serpenyőt, és megsütjük a bélszínt. 2-2 perc, félangolos lesz, aki jobban átsütve szereti, tegyen hozzá még pár percet. Frissen, párolt rizzsel vagy sült burgonyával fogyasszuk.