Hozzávalók:
450 g borjúkaraj (vagy borjúszűz)
2 db tojás
30 g zsemlemorzsa
6 dkg parmezán sajt (finomra reszelve)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
3 ek vaj
1 ek olívaolaj
0,5 db citrom (tálaláshoz)
Elkészítése:
Milánói borjú nagyon laktatos étel .
A megtisztított borjúkarajt kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra (kb. 1 centisre) lapogatjuk(!)
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy másik tányéron pedig összekeverjük a zsemlemorzsát és a parmezán sajtot.
A húst először a tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a sajtos morzsába.
Tálcára rendezve, fél órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
Az olívaolajat és a vajat összemelegítjük egy serpenyőben, és a hússzeleteket egy vagy két adagban kisütjük: kb. 4 percig az egyik oldalukat és megint ugyanennyi ideig a másikat is (vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek).
Citromgerezdekkel tálaljuk: mindenki ízlése szerint lecsepegtetheti vele a húst.
0 Megjegyzések