Hozzávalók:

450 g borjúkaraj (vagy borjúszűz)
2 db tojás
30 g zsemlemorzsa
6 dkg parmezán sajt (finomra reszelve)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
3 ek vaj
1 ek olívaolaj
0,5 db citrom (tálaláshoz)

Elkészítése:

Milánói borjú nagyon laktatos étel .

A megtisztított borjúkarajt kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra (kb. 1 centisre) lapogatjuk(!)

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy másik tányéron pedig összekeverjük a zsemlemorzsát és a parmezán sajtot.

A húst először a tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a sajtos morzsába.

Tálcára rendezve, fél órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.

Az olívaolajat és a vajat összemelegítjük egy serpenyőben, és a hússzeleteket egy vagy két adagban kisütjük: kb. 4 percig az egyik oldalukat és megint ugyanennyi ideig a másikat is (vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek).

Citromgerezdekkel tálaljuk: mindenki ízlése szerint lecsepegtetheti vele a húst.