Hozzávalók:

40 dkg burgonya
25 dkg brokkoli
8 dl zöldségleves
1 csipet reszelt szerecsendió
4 evőkanál tejfölt
2 evőkanál tisztított napraforgómag
1 evőkanál finomra vágott snidling

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk és rózsáira szedjük.

A zöldséglevest felforraljuk, megpároljuk benne a brokkolit és a burgonyát.

A brokkoli és a burgonya felét kiszedjük és félretesszük a tálaláshoz. A maradékot még 5 percig tovább főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A tejfölt elkeverjük 2 merőkanál levessel, majd visszaöntjük az egészet a leveshez. A félretett brokkolit és burgonyát is visszatesszük a levesbe.

A napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor a levesre szórunk snidlinget és pirított napraforgómagot is.