Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
20 dkg mángold (vagy más saláta)
20 dkg sütőtök (meghámozva)
2 gerezd fokhagyma
3 levél zsálya
2 ek. olívaolaj
bors

A sütéshez:
vaj

Elkészítése:

A csirkemellet 3-4 részre felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A vajon először a fokhagymát pirítjuk meg. Ha megsültek, kivesszük a serpenyőből és ezen a zsiradékon megsütjön a csirkemelleket.

Amikor a hús elkészült, kivesszük és ezen a zsiradékon sütjük puhára a felkockázott sütőtököt.

A mángold leveleket megmossuk, majd papírtörlővel felitatjuk a vizet róla és fél tenyérnyi darabokra tépkedjük.

Ha a sütőtök már kellemesen puha, aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.

A salátát összekeverjük a sütőtökkel és a tetejére tesszük a pirított csirkemellet. Meghintjük a szeletelt zsályával és a sült fokhagymával. Ízlés szerint meglocsolhatjuk olívaolajjal. Melegen tálaljuk.