Hozzávalók:

A leveshez:
4 közepes piros kaliforniai paprika
8 dl alaplé
1 kávéskanál chilipehely
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 ek. olívaolaj

A feltéthez:
1 bögre quinoa
1 érett avokádó
1 kis lila hagyma
8 szál koriander

A tálaláshoz:
1 közepes lime

Elkészítése:

A leveshez megtisztítjuk a paprikákat és egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük. Kb. 15 perc alatt megsütjük. Betakarjuk, majd kb. 10 perc elteltével lehúzzuk a fekete héjukat.

Egy fazékban olívaolajat melegítünk és beleöntjük az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a chili pelyhet és 5-8 percig pirítjuk, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Ekkor hozzáadjuk a paprikát, ráöntjük a zöldség alaplevet és felforraljuk. Ha felforrt, elzárjuk és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután botmixerrel összepürésítjük.

A feltéthez a quinoát átmossuk és dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.

Felkockázzuk az avokádót, a lilahagymát és a koriandert leszedjük a szárairól, majd felvágjuk.

Ezeket hozzákeverjük a kihűlt qoinoához.

A tálalásnál egy tányérra teszünk a levesből és a levesbetétből teszünk a közepébe, majd lime levet csepegtetünk rá.