Ezt a karfiolsültet anyukám csinálta mindig, gyors egytálételnek vacsorákra vagy köretnek. Én most tovább gondoltam, és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem.
Hozzávalók / 2 adag
0.5 közepes fej karfiol
20 dkg csirkemell filé
2 db tojás
2 ek tejföl
10 dkg reszelt ementáli sajt
0.25 csokor medvehagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 ek vaj
1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez)
Elkészítés
A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben.
A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük.
Serpenyőben vajon kisütjük.
Közben a karfiol is elkészül, hozzáadjuk a csirkéhez, és kicsit még tovább pirítjuk, megszórjuk szerecsendióval. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal, aprított medvehagymával, csipet sóval, borssal.
Kivajazott tűzálló tálba belekanalazzuk a ragut, és ráöntjük a krémet.
A tetejét megszórjuk bőven sajttal.
Addig sütjü előmelegített sütőben, ameddig a sajt megpirul, és a tojásos krém megdermed.
0 Megjegyzések