Zala megyében Zala kocka néven fordul elő, nálunk Somogy megyében pedig Somogy kocka néven... Aki szereti a csokis finomságokat, bátran készítse el. Vendégvárónak is kiváló, nekem 40 szelet jött ki belőle.
Hozzávalók / 12 adag
A sárga laphoz
4 db tojás
4 ek cukor
4 evőkanál finomliszt
0.5 csomag sütőpor
A kakaós laphoz
8 db tojás
8 ek cukor
8 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
3 tasak csokoládés pudingpor
1 l tej
12 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin
Elkészítés
A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük.
Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütőport és a lisztet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A kakaós laphoz hasonló módon készítjük el a tésztát, mint a sárga tésztánál, csak két lapot készítünk belőle, és hozzákeverünk 1-1 ek kakaóport.
A krémhez egy tálba tesszük a pudingport, és annyi tejjel engedjük fel, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. A cukrot is hozzákeverjük. Közben a többi tejet felforraljuk.
A cukros pudingkeveréket a felforrt tejbe öntjük és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
Teljesen kihűtjük. Közben a margarint habosra keverjük, végül a kihűlt pudingot is belekeverjük.
Az egyik kakaós lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a sárga lapot, kicsit megnyomkodjuk, ezt is megkenjük krémmel, ráhelyezzük a másik barna lapot, megnyomkodjuk, majd a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel.
Díszíthetjük a megmaradt krémmel, esetleg csurgathatunk rá csokoládét, megszórhatjuk kakaóporral.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
0 Megjegyzések