Villámgyorsan, 10 perc alatt összedobható, fehérjében gazdag, azonban szénhidrátban szegény desszert. Zsírszegény túróval, joghurttal készítve kifejezetten diétás. 
Bár a habpor kis csalás, mert cukrot tartalmaz, viszont nagyon jó ízt és könnyed, habos állagot ad a tortának, és ha nem esszük meg együltő helyünkben az egészet (a majd' két kilót :D), egy ekkora adagban az a pár gramm cukor annyira nem nagy tragédia. Egyébként a teljes torta kb. 2000 kcal.

Hozzávalók / 6 adag

500 g tehéntúró
500 g joghurt
8 db lapzselatin
1 dl forró víz
3 dl tej
135 g tejszínhab por (3 csomag)
1 teáskanál folyékony édesítőszer (vagy mokkáskanál + 50 g eritrit)
1 csomag tortazselé
400 g erdei gyümölcs mix

Elkészítés

A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
A túrót, joghurtot és az édesítőt jól összekeverjük. Ha nagyon rögös a túró, érdemes egy kicsit beleturmixolni botmixerrel. Ízlés szerint egy kis reszelt citromhéj is kerülhet bele, én a legtöbbször kifelejtem. :D
A zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd egy dl forró vízben feloldjuk. Ezt is hozzáöntjük a joghurtos túróhoz.
A 3 dl tejet és a 3 csomag habport habbá verjük, majd tovább verve hozzáöntjük a túrós keveréket. Tortaformába öntjük, és hűtőbe tesszük egy órára.
Ha megdermedt, idénygyümölcsöt teszünk a tetejére, és leöntjük a tortazselével (amit a hátulján szereplő leírás szerint készítünk el, cukor helyett édesítővel). Legalább további 2 órát hűlnie kell, hogy szépen szeletelhető legyen! A képen málnás-szedres verzió látható, de eperrel, illetve barackkal is teszteltük már, bármilyen lédús gyümölcs illik hozzá.