Shakshuka alighanem a lecsók királynője lehet. Fűszerezése állandó Elkészítésre csábít.
Hozzávalók / 2 adag
1 nagy db vöröshagyma
2 közepes db kápia paprika
8 dkg feta sajt
4 db tojás
140 g sűrített paradicsom
2 ek ajvár
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál római kömény
2.5 ek olívaolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál koriandermag (frissen törve mozsárban)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.25 csokor petrezselyem
0.25 csokor koriander
Elkészítés
A hagymát vékony karikákra szeljük, a kápia paprikákkal is hasonlóan járunk el. (Shakshuka számomra kiabál a rusztikus megjelenésért.). 20 percig alacsony hőfokon (olívaolajon) dinszteljük a két alapanyagunkat, egy olyan serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk helyezni. Hozzáadjuk a fűszereket, a sűrített paradicsomot és az ajvárt (nagyon jó vele úgymond csalni), 1 perc után pedig belemorzsolhatjuk a fetát is. Rövid ideig sütjük, majd 4 lyukat formázunk a fakanalunkkal a közel-keleti lecsónkban, és beleütjük a tojásokat.
Ezután már csak 1 dolog marad hátra ahhoz hogy a tojások is elérjék a megfelelő állagot: szükségünk lesz egy előmelegített, 180°C-os sütőre, ahol is 5-6 perc alatt tökéletesre készül eme gyors ételünk, már csak egy kis koriander és petrezselyem szükséges a tetejére.
Jó étvágyat!
0 Megjegyzések