Egy finom zöldséges fasírt. Ha a káposztás massza túl híg, adjunk hozzá kevés lisztet. Tálaljuk fűszeres tejföllel.
Hozzávalók / 2 adag

50 g búzadara
60 ml víz
250 g káposzta
0.5 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1.5 ek görög joghurt
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Sütőzsiradék
1 dl olívaolaj 

Elkészítés

A darát egy edénybe tesszük, elkavarjuk a vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
A káposztát almareszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk.
A darához adjuk a káposztát, hagymát, az áttört fokhagymát, sűrített paradicsomot és a joghurtot. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, jól elkeverjük.
A masszából nedves kézzel nem túl nagy golyókat formázzunk, ellapítjuk, majd a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.