Szeretjük forrón, langyosan, hidegen... csak úgy... hétköznapra... vendégvárónak... ünnepre... gyorsan összedobható, fincsi süti :))
Hozzávalók / 4 adag
30 dkg erdei gyümölcs mix (fagyasztott)
15 dkg barna cukor (+ 2 ek. a gyümölcsre)
20 dkg vaj (+ 5 dkg a sütőtál kikenéséhez)
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
3 db zabkeksz
5 dkg földimogyoró (sós)
1 narancsból nyert narancshéj
200 ml habtejszín
15 dkg mascarpone
2 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A gyümölcsöt a kivajazott hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a 2 ek. cukrot, meghintjük a fahéjjal, és ráreszeljük a narancshéjat. Kb. 15 percre berakjuk a 200 fokos sütőbe.
Amíg sül a gyümölcs, elkészítjük a morzsát. A lisztet, cukrot, sütőport egy tálba tesszük, és a hideg vajjal összemorzsoljuk. A zabkekszet és a mogyorót késes aprítógépbe tesszük, és morzsás állagúra aprítjuk. Összeforgatjuk a lisztes morzsával. A gyümölcsöt kivesszük a sütőből, és az egészet befedjük a morzsával, majd mehet vissza a sütőbe 170 fokon kb. 25-30 percre.
A mascarponekrém: a tejszínhez adjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, és habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük.
Az elkészült sütit a krémmel tálaljuk.
0 Megjegyzések