Akinek ez túl bonyolult lenne, az készítsen két, hármas fonású kalácsot.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
3 dl tej
4 ek cukor
5 dkg vaj
0.5 tk só
50 dkg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
A kenéshez
2 ek tej
Elkészítés
Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstől folytatjuk.)
Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.
0 Megjegyzések