Régóta szeretem az ázsiai ételeket. Egy saját receptet kínálok most mindenkinek. Az alapanyagoknál sajnos nem lehetett beírni a zöldségkörethez az általam használt Chop Suey, készen kapható üveges konzervet, amiben minden benne van, színes paprika, mungobabcsíra, fafülgomba, sárgarépa és "E" mentes. 
Ajánlom mindenkinek, bármelyik nagyobb bevásárlóban kapható /kb. 550 Ft/ Shan' shi márkájú, ecetes lében, nettó 180 gramm. Én is ezt használtam, de persze elkészíthető nyers alapanyagokból is, csak tovább tart.

Hozzávalók / 4 adag

Csirkemell pácolása, sütése
60 dkg csirkemell filé
3 gerezd fokhagyma
10 g gyömbér
0.5 db póréhagyma
5 dkg méz
2 ek szójaszósz
1 ek napraforgó olaj
Zöldségköret Elkészítése
1 ek napraforgó olaj
0.5 db póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
5 dkg bambuszrügy
2 dkg fafülgomba
1 közepes db sárgarépa
0.5 lime-ból nyert limelé
1 kávéskanál wok fűszerkeverék
Üvegtészta Elkészítése
20 dkg üvegtészta
1 nagy db vöröshagyma
4 ek szójaszósz
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Csirkemell pácolása, sütése
Szeleteljük fel a megtisztított csirkemellet kb. egy centis vastagságra. Vágjunk belőle 1x1 centis csíkokat, olyan 5 cm hosszúra.
Tegyük egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a mézet, az aprított fokhagymákat, az aprított gyömbért és a szójaszószt, és a póréhagyma felét aprítva. Tegyük félre pihentetni.
Kb. fél óra elég neki, addig készítsük elő a zöldségeket.
Pihentetés után tegyünk egy kis olajat egy teflon serpenyőbe, és pirítsuk le a pácolt csirkecsíkokat. Ha már majdnem puha, akkor fedjük le egy pároló fedővel pár percre, majd süssük ropogósra, de maradjon szaftos.
Félretesszük a tálaláshoz, rászeletelve a póré zöld szárát.
Zöldségköret Elkészítése
A kaliforniai paprikákat tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel kb. fél centis csíkokra.
A másik fél pórét vágjuk félbe, szeleteljük fel keresztben, a használható zöld részét tegyük félre, azt majd a kész csirkemellcsíkokra fogjuk tálaláskor rászeletelni.
Forrósítsunk fel egy kis olajat, dobjuk rá a felszeletelt pórét és a paprikacsíkokat. Dinszteljük meg. A Chop Suey zöldségkeveréket (bambuszrügy, fafülgomba, répa, stb.) és a kipréselt fokhagymát adjuk hozzá. Csavarjunk rá egy fél lime-ot. Adjuk hozzá a wok fűszert, és pirítsuk addig, hogy még a zöldségek megtartsák a színüket, és legyen szaftja.
Tegyük félre tálaláshoz.
Üvegtészta Elkészítése
Vágjuk félbe a vöröshagymát, és szeleteljük fel hosszában.
Egy kis olajon pirítsuk üvegesre.
Az üvegtésztát forrázzuk le, és kb. 10 percig pihentessük, ennyi idő alatt teljesen megpuhul.
Adjuk hozzá a dinsztelt hagymához a kész üvegtésztát és a szójaszószt, valamint 2 gerezd préselt fokhagymát. Alaposan keverjük össze, de ne törjük meg. Készen is van. (Ha valaki szereti, ehhez is tehetünk egy kis wok fűszert és Chop Suey-t.)