Az ünnepekre hangolódva keresgéltem a receptek között. Ez a recept adta az inspirációt, hogy az itthon található Hozzávalókból elkészítsem a saját verziómat.
Hozzávalók / 12 adag

Piskóta
3 db tojás
63 dkg körtebefőtt (pürésítve volt eltéve)
22 dkg finomliszt
20 dkg csokoládé
0.5 dl napraforgó olaj
75 g dió (pirított, darált)
13 g cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál fahéj
1 ek citromlé

Krém
400 ml tej
130 g vaníliás pudingpor (tejszínes-vaníliás tortakrém)

Elkészítés

Piskóta
A körtepürét a tojással összemixerezzük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót, citromlevet, fahéjat.
Vízgőz fölött az olajon megolvasztjuk a csokit, és azt is belekeverjük a masszába.
A végén hozzáadjuk a darált-pirított diót is, és homogénné keverjük. Sütőpapírral/szilikonnal bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Kicsit híg volt a massza, ezért nekem bő 30 perc kellett, míg megsült, de mindenképp végezzünk tűpróbát!

Krém
A tasak hátoldalán feltüntetett leírás szerint elkészítjük a krémet: 400 ml tejhez adjuk a krémport, és robotgéppel készre verjük.
A kihűlt piskótára kenjük, és hűvös helyre tesszük, hogy kissé összeérjenek az ízek.