Felgyűlt a tojás, és a kamrában sem árt a befőttkészletet felélni. Két "hargasmagú szilvabefőtt" (hosszú szilva vagy berzencei szilva talán az anyaországbeli elnevezése) és 8 tojás végezte a halálsoron. :-)
Hozzávalók / 12 adag
8 db tojás
8 evőkanál finomliszt
7 ek cukor
1 csomag sütőpor
50 dkg szilvabefőtt (másfél 750 ml-es üveg tartalma)
1 csipet só
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Külön edényben a sárgákat a cukorral fehéredésig mixerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet, sütőport és fahéjat. (Nálam a szilvabefőtt fahéjjal volt eltéve, így nem kellett külön adnom hozzá.)
Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot, hogy ne törjön össze.
Szilikonnal bélelt/zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és sűrűn kirakjuk a kimagozott szilvával.
Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
0 Megjegyzések