Egy gyors és finom húsétel. Tálaljuk főtt tésztával vagy rizzsel.
Hozzávalók / 2 adag

300 g csirkemell filé
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor (száraz)
125 ml zöldség alaplé
100 g crème fraîche
2 evőkanál finomliszt
2 ek olívaolaj
1 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
4 db zsálya (zsályalevél)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A kakukkfűleveleket, a rozmaringtüskéket és a zsályaleveleket apróra vágjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A húst sóval, borssal ízesítjük, és a liszttel megszórjuk, lazán elkeverjük.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a húst, és kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. A húshoz adjuk a hagymát, és további 2-3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket, és további 1-2 percig dinszteljük.
Felöntjük a borral, kb. 3 percig fűzzük, majd hozzáadjuk a levest és a crème fraîche-t. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük.