Ennek a süteménynek a tésztája a kedvenc porhanyós hókiflim receptje szerint készült, ami a pikánsan citromos almatöltelékkel bármely étkezés és ünnep méltó lezárása lehet.
Hozzávalók / 5 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
30 dkg tejföl
20 dkg sertészsír
2.5 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 ek cukor
1 csipet só
A töltelékhez
3 közepes db alma
2 ek nádcukor (ízlés szerint)
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés

A tésztához
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrjuk. Letakarva 20-30 percig pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, amiből kb. 8 cm átmérőjű, kör alakú formával kerek lapokat szaggatunk. Minden második lapra kanalazunk az almából, majd egy tésztakoronggal befedve, a széleit alaposan lezárva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokon aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A töltelékhez
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, majd lábosba tesszük. Belereszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk a fél citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat és 1-2 ek. cukrot. Közepesen magas lángon megpároljuk az almát a saját levében.
Ha kész, hagyjuk hűlni.