Egy finom étel húsmentes napokra. Tálaljuk kuszkusszal vagy friss lepénykenyérrel és görög joghurttal. Ízesíthetjük 1-2 gerezd fokhagymával és chilivel is.
Hozzávalók / 2 adag
1 db padlizsán
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 közepes db vöröshagyma
200 g konzerv paradicsom (darabos)
150 ml zöldség alaplé
4 ek ajvár
150 g csicseriborsó konzerv
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 teáskanál római kömény
2 ek petrezselyem
Elkészítés
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát és a padlizsánt megmossuk, kockákra vágjuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, padlizsánt és paprikát, kb. 5 percig pirítjuk.
Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Hozzákeverjük az ajvárt. Felfőzzük, sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük. Lefedve kb. 10 percig főzzük.
Majd hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és a petrezselyem felét, további 2-3 percig főzzük. A maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések