Nagyon puha, könnyű tésztájú lepény. A recept elkészíthető úgy is, hogy a dió helyett mákot használunk, málna helyett pedig meggyet.
Hozzávalók / 12 adag
2 db tojás
10 dkg tejmentes margarin
13 dkg dió
2.5 dl laktózmentes tej (lehet helyettesíteni növényi tejjel )
6 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg rizsliszt
5 dkg kókuszliszt
1 csomag gluténmentes sütőpor
0.5 ek útifű maghéj
20 dkg málna (ízlés szerint)
23 ml folyékony édesítőszer (23 dkg cukornak megfelelő cukorhelyettesítő is jó (eritrit, xilit, stb))
Elkészítés
A liszteket a sütőporral szűrő segítségével összeszitáljuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat. A diót ledaráljuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a "cukrot" és a puha margarint kissé összehabosítjuk robotgéppel.
A tojássárgás margarinhoz hozzáöntjük a lisztes keveréket és a tejet, majd szépen összedolgozzuk a géppel. Ehhez forgatjuk hozzá lyukas fakanállal óvatosan a fehérjehabot.
A masszát egy 20x30cm-es vajas-lisztes tepsibe öntjük, majd a tetejébe pöttyözzük a málnát.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
0 Megjegyzések