A családomban gyakran készítek linzert. Szapora, és kedvünkre lehet szaggatni, és viszonylag sokáig eláll. Húsvétra tojás formát, karácsonyra csillagokat, fenyőfákat gyártunk.
Hozzávalók / 12 adag
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor (kell még valamennyi a megszóráshoz)
1 db tojássárgája
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. (Hogy könnyebb legyen a margarinnal dolgozni, én le szoktam reszelni.)
Ha már szépen összeállt, akkor 1-2 órára vagy egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kívánt formára kiszaggatjuk. Ha nincsen tojás formájú szaggató, egy puhább műanyag pohár is megteszi, amit össze lehet nyomni anélkül, hogy elpattanna.
Előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük közepes lángon.
Miután kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk. Porcukorral meghintjük.
0 Megjegyzések