Nagyon mutatós és gyors finomság.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg háztartási keksz (darált)
25 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek tej
12.5 ml rumaroma
3 ek cukrozatlan kakaópor
10 ml mandulaaroma
10 dkg tortabevonó
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük.
Az egyik felébe 3 ek kakaóport és a 1/2 rumaromát belegyúrjuk.
A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük.
Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.
Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.
Tetejét a felolvasztott tortabevonó csokiv és 3 ek olaj keverékével vonjuk be.
Hűtőben dermesztjük legfeljebb 2 órán át.
0 Megjegyzések