A diétám során nagyon sok olyan ételt hiányolok, amiket már egy ideje nem fogyasztok. Ez a "pizzatészta-alap" teljesen enyhíti a pizza utáni vágyamat, mert nem csak, hogy nem lehet érezni a túró ízét, de jól vágható, remek az állaga és még finom is. Én zsírszegény, laktózmentes túróból készítem, aminek krémes állaga van. Zabpehelyliszt helyett apró szemű zabpehellyel is jól működik.
Hozzávalók / 6 adag
tészta
500 g sovány túró
8 evőkanál zabpehelyliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
feltét
10 ek sűrített paradicsom (ízlés szerint)
pizza fűszerkeverék ízlés szerint
1 db ananász
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tészta hozzávalóit keverjük össze.
Hagyjuk állni legalább 10 percig.
Miután pihent, egy szilikonos sütőlapra simítjuk a tésztát, körülbelül 1 ujjnyi vastagságúra.
Előmelegített sütőben körülbelül 10-15 percig sütjük, majd az általunk választott pizzaszósszal (én sűrített paradicsomot és pizza fűszerkeveréket kevertem össze) megkenjük, és megpakoljuk feltéttel.
Visszatesszük a sütőbe, és további körülbelül 15 percig sütjük.
0 Megjegyzések