Egy diétás túrógombóc, hogy ne kelljen lemondani a diéta alatt sem a finom ízekről.
Hozzávalók / 3 adag
A gombóchoz
100 g zabkorpa
500 g sovány túró
1 csipet só
2 teáskanál édesítőszer
A morzsához
1 bögre zabpehely
Az öntethez
350 g tejföl
fahéj ízlés szerint
5 csepp édesítőszer
Elkészítés
A túrót, a zabkorpát, az édesítőszert és a sót keverjük össze. Hagyjuk picit állni. Fontos, hogy krémes túrót használjunk!
Ha pihent, a gombócokat vizes kézzel formázzuk meg.
Lobogó, enyhén sós vízbe rakjuk bele egyesével a gombócokat, majd ha feljöttek a víz tetejére, egyesével szedjük ki őket egy szűrőkanál segítségével.
A zabpelyhet egy meleg serpenyőben (olaj nélkül) picit pirítsuk meg, hogy egy kis színt kapjon, majd forgassuk meg benne a kifőtt túrógombócokat.
Az öntethez a tejfölt keverjük össze az édesítőszerrel és a fahéjjal, majd csorgassuk rá a kész gombócokra.
0 Megjegyzések