Ellenállhatatlanul friss és ropogós paprikák adták az ötletet. Gyorsan elkészült. "Melegen ajánlom": - jó sok frissen reszelt parmezánnal meghintve - nagyon finom lett!
Hozzávalók / 2 adag
50 dkg gnocchi (1 csomag, hűtőpultról)
1 db piros kaliforniai paprika
0.5 db zöld kaliforniai paprika
1 db póréhagyma (ca. 20 cm zöldjével)
2 gerezd fokhagyma (közepes)
1 nagy db paradicsom
oregánó ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál ételízesítő (zöldséges)
1 ek sűrített paradicsom
2 ek olívaolaj
8 dkg parmezán sajt (frissen reszelve)
só ízlés szerint
Elkészítés
A zöldséget jól megmossuk, és felszeleteljük. A pórét karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A paprikát előbb hosszában daraboka, majd ezeket keresztben vékony csíkokra, a paradicsomot ízlés szerint szeleteljük.
Teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a paradicsom kivételével a többi zöldséget ebben állandó kevergetés közben roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pici vizet és a paradicsompürét. Megszórjuk ételizésítővel és a fűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk, jól megborsozzuk, 4-5 percig forraljuk.
A gnocchit a csomagoláson látható utasítás szerint megfőzzük (pár perc), leszűrjük, röviden leöblítjük hideg vízzel, és hozzákeverjük a paprikához. Jól összeforraljuk, parmezánnal bőven megszórva, előmelegített tányérban tálaljuk.
0 Megjegyzések