Imádom ezt a süteményt, a répától szaftos és édes, a zabpehelytől egészséges, a csokimáztól kellemesen kesernyés - és ráadásul pár száz forintból ki is hozható.
Hozzávalók / 5 adag

Tészta
30 dkg sárgarépa (reszelt)
20 dkg zabpehely
18 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2 db tojás
2 dl joghurt (natúr)
1 dl napraforgó olaj
1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Máz
10 dkg étcsokoládé
2 ek napraforgó olaj
50 ml víz

Elkészítés

Tészta
A sütőt gyújtsuk be és melegítsük elő 200 °C-ra. Egy kb 20x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztához keverjük habosra a tojást a cukorral, öntsük hozzá a joghurtot és az olajat. Szórjuk a masszához a zabpelyhet, a sütőporos lisztet, ízesítsük fahéjjal és csipetnyi sóval. Keverjük csomómentesre az egészet, végül forgassuk bele a reszelt sárgarépát (ha sűrű lenne a massza - ez függ a répától - keverjünk hozzá még kevés joghurtot).
Simítsuk a tésztát a tepsibe, és süssük kb 25-30 percig (tűpróba!), majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Vonjuk be a sütemény tetejét a mázzal, és ha van kedvünk, formáljunk marcipánból répákat, és díszítsük fel a süteményt.

Máz
A mázhoz tördeljük össze a csokoládét, melegítsük össze a vízzel és az olajjal.