Készülünk az őszre... Sőt az alma-fahéj párosítás kellőképpen karácsonyi hangulatot is idéz...
Hozzávalók / 4 adag

Tésztához
250 g finomliszt
1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor (nem volt itthon, ezért 1 tk szódabikarbónával helyettesítettem)
100 g nádcukor
175 g mazsola (opcionális)
125 ml napraforgó olaj
2 db tojás (felverve)
125 ml almalé
2 közepes db alma (lereszelve, nem kell meghámozni)
Tetejére
25 g mandula (hasított, vagy mandulapehellyel lehet helyettesíteni)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés 160 fok).
A lisztet, fahéjat és sütőport egy mély tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot (ha teszünk bele mazsolát, azt itt rakjuk hozzá).
Mélyedést formálunk a közepébe, és beletesszük az olajat, villával elkavart tojásokat, almalevet és a reszelt almát. Alaposan összekeverjük.
Öntsük sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórjunk a tetejére mandulapelyhet, és süssük 40-45 percig (mielőtt kivennénk, feltétlen végezzünk tűpróbát).
5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd sütőrácsra borítva hűtjük tovább. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.