Lecsó másként ízesítve, és rizs helyett bulgurral készítve. Ha zavarna a paradicsomhéj a lecsóban, felhasználás előtt hámozzuk meg a paradicsomokat. Tálalhatjuk 1-2 evőkanálnyi görög joghurttal leöntve, de anélkül is finom.
2 közepes db vöröshagyma
400 g paprika
3 közepes db paradicsom
150 g csípős kolbász
100 g bulgur
200 ml víz (forró)
1 ek napraforgó olaj
0.5 tk fűszerpaprika
1 kk ras el hanout
1 teáskanál harissa paszta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté-, majd szeletekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, ketté-, majd szeletekre vágjuk, a paradicsomot durva kockákra vágjuk. A kolbászhéját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, és további 2-3 percig dinszteljük.
Megszórjuk a fűszerpaprikával és a ras el hanout-tal, hozzákavarjuk a harissát, és további 1-2 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 15 percig főzzük.
Hozzákeverjük a bulgurt, felöntjük a vízzel, és lefedve közepes hőmérsékleten közben meg-megkevergetve további 10 percig főzzük. Ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés forró vizet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd tálaljuk.
0 Megjegyzések