Az ember, ha Szlovákiában jár, nyilván belefut egy jó kis brindzás sztrapacskába, amit igazából haluskának hívnak. Az Elkészítése pedig pofonegyszerű, de ami a legjobb benne, hogy egyszerűen zseniálisan finom! Muszáj otthon is elkészíteni, csak a lényeg, hogy hatalmas adaggal készítsünk belőle!
Hozzávalók / 3 adag

2 közepes db burgonya
0.5 bögre finomliszt
1 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg juhtúró
só ízlés szerint


Elkészítés

A burgonyákat megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn, lereszeljük.
A lereszelt burgonyát fogjuk, és jól kinyomkodjuk a levétől. Majd összekeverjük sóval és liszttel. Az a jó állag, amikor a kanalunkról nem folyik már le massza.
Lobogó sós vízbe, egy galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk a burgonyamasszát. Majd ha feljöttek a kis galuskadarabok a víz felszínére, akkor még kb. 4 percig főzzük.
Miközben fő a galuska, a szalonnát apróra vágva, egy serpenyőben kisütjük ropogósra.
Vegyük ki a szalonnadarabokat a serpenyőből, majd a kisült zsíron olvasszuk fel a bryndzát.
A megolvadt juhtúróba keverjük vissza a leszűrt galuskát, és nincs más dolgunk, mint tálalni. Majd jól megszórni az egészet a pirított szalonnával!