Ha kevés az időnk, de gyorsan, finomat, laktató ételt szeretnénk, akkor jól jön ez a receptötlet mindenkinek... Ráadásul, nagyon finom...
Hozzávalók / 4 adag
1.5 db csirkemell filé (nagy)
1 kg burgonya
3 közepes db lila hagyma
5 gerezd fokhagyma
3 teáskanál magyaros fűszerkeverék
só ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj
0.5 dl víz
bors ízlés szerint
Elkészítés
Előveszünk egy jénai - bármilyen hőálló tepsi megfelel - tepsit, amelyben az összes hozzávaló kényelmesen elfér.
Ebbe rakjuk a megmosott, felcsíkozott húst, a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát, a megtisztított, felszeletelt hagymákat, kézzel összevegyítjük őket.
Megszórjuk a fűszerkeverékkel, enyhén sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymákat, kézzel alaposan összekeverjük az egészet.
Meglocsoljuk az olajjal, fakanállal így is összeforgatjuk, egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, s mehet a sütőbe!
Először 200 fokra állítjuk a sütőt, majd levesszük 150 fokra, amikor halljuk, hogy serceg. Így sütjük 60 percig.
Ezután levesszük a fóliát, megkeverjük, s légkeveréssel sütjük tovább, míg a felesleges nedvesség elpárolog, az ételünk pedig egy kis pirult színt kap. Sokáig azért ne pirítsuk, mert kiszárad.
Ha készre sült, tetszőleges savanyúsággal, salátával tálalhatjuk is.
0 Megjegyzések