Bográcsban az igazi, de serpenyőben készítve sem utolsó.
Hozzávalók / 4 adag
15 dkg füstölt szalonna
25 dkg lebbencs tészta
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 db leveskocka
4 db burgonya
20 dkg lángolt kolbász
Elkészítés
A kockára vágott szalonnát kisütjük, majd kiszedjük a zsírjából, ha szükséges, egy kevés zsírt leöntünk.
Egy csomag összetördelt tésztát kevergetve megpirítunk rajta, kb. a pirítás félidejében hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, ha megpirult, pirospaprikával megszórjuk, átforgatjuk.
Belerakjuk a kisebb kockára vágott burgonyát, vízzel felöntjük, hogy jól ellepje, fűszerezzük sóval, borssal, majd a leveskockát és a felkarikázott kolbászt is beletesszük.
Lefedjük, és lassú tűzőn megfőzzük, keverni nem szabad, csak rázogatni! Mire megfő, magába szívja a levét, végül rászórjuk a kisült szalonnát is. Savanyúsággal tálaljuk.
0 Megjegyzések