A kész knédliszeleteket lefagyaszthatjuk, majd gőzfürdőben felmelegítjük.
Hozzávalók / 4 adag

500 g finomliszt
0.5 teáskanál cukor
1 tk só
1 db tojás
25 g friss élesztő
150 ml víz (langyos)


Elkészítés

Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, és henger alakúra formázzuk.
Egy nagy lábasban sós vizet felfőzünk, a knédliket beletesszük, és közben megforgatva kb. 20-25 percig főzzük.
A kész knédliket a vízből kiemeljük, cérnával szeletekre vágjuk.