Nagyon tipikus olasz köret, készíthető lágyabb és keményebb formában. Ha lágyabbra szeretnénk, ehhez a vízmennyiséghez fele ennyi kukoricadarát adjunk!
Hozzávalók / 4 adag

120 g kukoricadara
50 g parmezán sajt
1 ek só
700 ml víz
1 ek vaj

Elkészítés

A vizet elkezdjük forralni, beleöntjük a sót, a kukoricadarát, lassan, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon.
Ha a kukorica kicsit sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a parmezánt, és tovább keverjük. Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, kb. 15 percig, míg a kukoricadara pöszögni nem kezd, és be nem sűrűsödik.
Ha már nehézkesen csöpög le a fakanálról, egy vajazott, kisebb üveg vagy kerámiatálba öntjük, és 10-15 percig hagyjuk hűlni.
Felvágjuk, és köretként kínáljuk.