Ez volt az első sárgabarackos pitém idén nyáron, amiről fénykép is készült. Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha legfrissebb számában találtam. Kicsit változtattam a Hozzávalókon, a porcukrot Update zéró cukorra, a lisztet I Update lowcarb mixre cseréltem, így már lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható. :)
Hozzávalók / 8 adag
A tésztához
10 dkg vaj (vagy margarin, szobahőmérsékleten)
2 ek erythritol (99%, zéró cukor)
2 db tojás
1 dl joghurt
1 teáskanál rum (vagy rumaroma)
6 dkg finomliszt
6 dkg diabetikus liszt ( lowcarb mastermix)
A tetejére
6 db sárgabarack
Elkészítés
A vajat a cukorral egy tálban robotgéppel elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és rumot.
Ha a massza homogén, hozzáadjuk fokozatosan a lisztet is, és jól eldolgozzuk a vajas masszával.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformát vagy piteformát margarinnal kikenünk, majd kilisztezünk.
A tésztát öntsük a formába, helyezzük rá szépen a már felszeletelt sárgabarackot, és tegyük a formát az előmelegített sütőbe.
0 Megjegyzések