Nagyon gazdag süti, igazi ünnepi hangulatot ad. A családom nagyon szereti.
Hozzávalók/ 12 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
4 ek porcukor
3 db tojássárgája
A töltelékhez
6 dl fehérbor
20 dkg mák
20 dkg dió
60 dkg cukor
35 dkg szilvalekvár
10 dkg mazsola
2 ek sárgabaracklekvár
2 db alma
fahéj ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit kevés borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk.
Öt részre osztjuk (az egyik kicsit nagyobb legyen a többinél, ez kerül majd legalulra).
Az almát apró darabokra vágjuk, borban megpároljuk, hozzákeverjük a cukor egyharmadát.
A darált mákot borral felfőzzük, hozzákeverjük a cukor egyharmadát, a mazsola felét és a baracklekvárt.
A darált diót borral felfőzzük, hozzáadjuk a mazsola másik felét, a maradék cukrot.
Kinyújtjuk a legnagyobb tésztacipót, ez kerül a tepsi legaljára. Rátesszük a kihűlt almás tölteléket.
Következő vékonyra nyújtott tésztalap. Rátesszük a kihűlt máktölteléket.
Következő kinyújtott tésztalap. Rátesszük a kihűlt diótölteléket.
Következő kinyújtott tésztalap, Vastagon rákenjük a szilvalekvárt.
Utolsó kinyújtott tésztalap, a tetejét megkenjük tojássárgájával.
Lassú tűzön addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
0 Megjegyzések