Anyukámtól lestem el ezt a receptet, és rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb, mint amilyennek gondoltam, ráadásul sokféleképpen variálható. Nálunk hetente egyszer az asztalra kerül.:)
Hozzávalók / 4 adag

3 db csirkeszárny
1 db csirkefarhát
1 db csirkenyak (elhagyható)
1 db csirkeláb (elhagyható)
1 db csirkemáj (elhagyható)
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
2 db leveskocka
1 közepes db vöröshagyma
1 tk só
6 szem fekete bors
3.5 l víz

Elkészítés

A húsokat megtisztítjuk, majd egy nagyobb lábas vízben feltesszük főni őket lassú tűzön (ha csirkemájat is szeretnénk a levesbe tenni, azt ráérünk a leves elkészülése előtt negyed órával beletenni).
Ha már gyöngyözik a levesünk, beledobjuk a megpucolt zöldségeket, egészben a zellert és a vöröshagymát, a két leveskockát, teatojásban az egész borsot, a sót, majd lefedjük.
Időnként ránézünk, és a felszínen keletkezett habot egy kanál segítségével eltávolítjuk.
A leves akkor van kész, ha puhák a zöldségek. Elzárjuk, és csigatésztával vagy cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat!