Az elmúlt napokban annak ellenére, hogy beköszöntött a csillagászati nyár, elég hűvös volt az idő, így szerettem volna valamilyen meleg, gyorsan elkészíthető levest készíteni.
Hozzávalók / 4 adag
0,5 kg brokkoli
2 húsleveskocka
1 l víz
1 dl habtejszín
só
bors
5 dkg vaj
levesgyöngy
Elkészítés
A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, majd puhára főzzük.
Egy lábasban felteszünk 1 l vizet forrni, majd beletesszük a 2 leveskockát.
Ha megfőtt a brokkoli, leszűrjük, és hozzáadjuk a leveskockából készült alaplé felét, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk. Ha alaposan eldolgoztuk, hozzáadjuk az alaplé másik felét, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a vajat, tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és várunk, míg újra felforr.
Tálalásnál levesgyöngyöt szórunk az elkészült levesbe.
0 Megjegyzések