A répát minden formában szeretjük, most köretként szolgált. Amúgy én magában fogyasztottam. Nagyon, de nagyon finom!
Hozzávalók / 4 adag

1 kg bio sárgarépa
2 fej fokhagyma
3 teáskanál oregánó
3 teáskanál bazsalikom
8 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés

Megmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben eloszlatjuk a répákat és a fokhagymákat.
Ezután összekeverjük a bazsalikomot és az oregánót az olívaolajjal, és a répákra öntjük. Kicsit összekeverjük, és alufóliával letakarjuk.
Végül a felmelegedett sütőbe toljuk a tepsinket 40-50 percre.