Sütőben sütött krumpli. Azért találtam ki, mert nem bírja a gyomrom az olajos, zsíros ételeket. Így ez talán a legegészségesebb sült krumpli, és sütés közben se lesz olajszag. Nagyon jól megsül, a külseje kicsit ropogós lesz. Viszont a belseje puha marad, és ha beleharapunk, nem lesz olaj íze. :)
Hozzávalók / 2 adag

Sült krumplihoz
40 dkg burgonya

Sütés
10 ml kókuszolaj

Elkészítés

Sült krumplihoz
A krumplit megpucoljuk. Ha nagyok a krumplik, akkor 2-3 szor elfelezzük.
Ezután felcsíkozzuk, de fontos, hogy ne túl vastag csíkokra vágjuk. Majd alaposan megmossuk.
Sütéshez
Amíg lecsöpög a krumpli, addig kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és vékonyan megkenjük kókuszzsírral/olajjal. Ezután szépen egymás mellé helyezzük a krumplikat, de úgy, hogy ne kerüljenek egymás tetejére. Majd a krumplik tetejét is kicsit megkenjük kókuszzsírral/olajjal.
Gázos sütőben nagy lángon sütjük. Elektromos sütőben, alsó-felső sütésen, 180-200 fokon sütjük. Sülés közben néha átforgatjuk a krumplikat, hogy minden oldala megsüljön. De figyeljünk oda, hogy ekkor se kerüljenek egymás tetejére.