Annyira egyszerűnek tűnik, mégis sok bonyodalmat szokott okozni, tapasztalatból tudom, mert sokan megkérdezték már tőlem, hogy hogyan főzöm a kukoricát. 
Hozzávalók / 4 adag

1.5 l víz
2 db csöves kukorica (személyenként)

Elkészítés

A kukorica külső leveleit és bajszát leszedjük, majd az egyik felét egy lábas aljára tesszük.
Erre helyezzük rá a kukoricákat, majd a maradék héjakkal lefedjük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lefedjük. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük, csípjünk le egy szemet, így ellenőrizhetjük, hogy megfőtt-e már.
Lefedve hagyjuk 10 percig és hagyjuk is a vízben addig, míg el nem fogynak a kukoricák. Amennyit szeretnénk megenni, annyit szedjünk ki a lábosból és csak utána sózzuk.