Egy receptnél zellerlevélre volt szükségem, de külön nem kaptam csak a gumójával együtt. Na, az meg ráadásul akkora volt mint a fejem. Mivel karaj krumplibundában volt az ebéd, ahhoz készítettem köretnek a zellert, hogy ne krumplit együnk krumplival.
Hozzávalók / 4 adag

A fűszerkeverékhez
1.5 ek fűszerpaprika
1 teáskanál cayenne bors
2 teáskanál fekete bors
1 ek fokhagymapor (+ 1 teáskanál hagymapor)
1 ek só
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű

A sült zellerhez
75 dkg zeller
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint


Elkészítés

Fűszerkverék
A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére.
Sült zeller
A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.
Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen az olajos fűszer.
Forró sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.