A halból készíthető ételek sorát gazdagítom az alábbi recepttel. Hal és zöldség, egészséges párosítás.
Hozzávalók / 4 adag

A batyuhoz
16 közepes db kelkáposzta levél
só ízlés szerint
50 dkg hal (tengeri, filé)
1 citromból nyert citromlé
2 közepes db sárgarépa
4 ek napraforgó olaj
2 közepes db vöröshagyma
bors ízlés szerint
1 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 evőkanál rozsliszt (teljes kiőrlésű)
175 g tejföl (kis pohár)
1 dl fehérbor (száraz)
5 dkg trappista sajt

A tejszínes hagymához
4 közepes db lila hagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl főzőtejszín


Elkészítés            
A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük. 3-4 percig főzzük, majd leöntjük a főzővizet, és hagyjuk kihűlni, száradni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk. A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
A halat (ha fagyasztott) felengedjük, 1 cm-es kockára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és 2 ek olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is beleöntjük, és fehéredésig pirítjuk.
Ha kész, egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, 1 ek tejföllel. Ezután szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és 2 ek olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt elosztjuk a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
A nagyobb kockára vágott lilahagymát a maradék olajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, és tálaljuk.