A cukkini töltelékből maradt darált húsos-rizses keverékből jutott eszembe. :)
Hozzávalók / 2 adag

Töltés, sütés
4 nagy db csiperkegomba
80 g tejföl (kb egy kis doboz fele, de ízlés szerint)
50 g kéksajt
50 g mozzarella (én egy minit vágtam 4 felé)
60 g reszelt ementáli sajt

Darált rizses hús
200 g darált sertéshús
100 g rizs
3 teáskanál napraforgó olaj
1 kávéskanál paprikakrém (2-3 csepp)
1 csipet fűszerpaprika (ízlés szerint, ahogy a pörköltbe is kell)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
6 dl víz

Elkészítés            
A darált húsos-rizses keveréket, mint a rizses húst, úgy készítjük el. A húst megpirítjuk addig az olajon, hogy kifehéredjen, majd hozzákeverjük a pirosaranyat és a fűszereket, és egy kis vizet ötünk rá, hogy éppen ellepje és már tudjon benne főni.
Majd amikor már 15-20 perce fő a hús, hozzátesszük a rizst, és még egy kicsi vizet öntünk hozzá (egy csésze rizshez-2 csésze víz). A rizzsel együtt még olyan 12-15 percig főzzük, és kész.
A nagyobb gombafejeket alaposan megmossuk, és a gomba tönköket kiszedjük.
A nyers gombába töltjük a húskeveréket, rá ízlés szerint teszünk tejfölt és a sajtokból.
Majd a sütőben aranybarnára sütjük (a 4 gombafej kb. 2 főre elég).