Ez a rétes nagyon kellemes emlékeket ébreszt. Eredetileg egy rétessütő versenyre találtam ki, amin az én drága kollégáimmal indultam.
Hozzávalók / 4 adag
6 db réteslap
50 dkg tehéntúró
10 dkg juhtúró
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
80 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
15 dkg füstölt szalonna
4 ek napraforgó olaj (vagy olvasztott vaj)
Elkészítés
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük.
A túrót, a juhtúrót a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, a tojással és a tejföllel elkeverjük, fűszerezzük. A juhtúró és a szalonna sósságát vegyük figyelembe a sózásnál, ha ezek elég sósak, el is maradhat.
Egy enyhén megnedvesített konyharuhára fektessünk egy réteslapot. Kenjük meg kevés olajjal, olvasztott vajjal vagy a szalonna kisült zsírjával. Helyezzünk rá egy újabb lapot, azt is kenjük meg zsiradékkal, majd helyezzük rá a harmadik lapot. A túrókrém felét egyenletesen oszlassuk el a tésztán, szórjuk meg a sült szalonna felével.
A konyharuha segítségével csavarjuk fel a rétest.
A rétesrudat helyezzük egy tepsibe, a tetejét kenjük meg zsiradékkal.
A maradék lapokkal hasonlóan járjunk el.
Előmelegített sütőben süssük.
Ha kicsit kihűlt, szeletelhetjük. 2 rúd lesz belőle.
0 Megjegyzések